Rösta på Aleks Sakala – din kandidat för tillväxt och livskvalitet

Kista

akalla

 

Kista har varit mitt hem länge. Det är här mina barn upplevde sina första minnen och det är Kista de kommer att referera till sitt barndomshem.

Att bo i Kista är mycket mer ”central” än man kan tro (om man bor på andra sidan stan). Med T-banan tar det ca. 20 minuter till centrala Stockholm och med närheten till E4 tar det ca. 20-25 minuter till Arlanda och resten av Världen. Över 30 000 människor som bor i Kista (Norra Järva) kan inte ha fel.

Servicen i Kista är utomordentligt bra. Kista Galleria har utbud utan like och där finns allt man kan önska sig. På torget finns det alltid färska frukter och grönsaker. Restaurangutbudet är också utomordentligt. Nattlivet är minimalt i Kista och det är inget jag som småbarnsfar saknar.

Barn har otroligt många ställen att vistas i och det är något jag själv gillar: Gläntan och Truddan (Truddelutten) är familjens favoritplatser.

barn

Är man sugen på utflykt så är naturen precis runt hörnet, bokstavligen. Järva fältet finns här som naturreservat (med koloniområden i utkanten) och det uppskattas av många, speciellt sommartid.

Att Kista är Norra Europas IT-centrum är också ett välkänt faktum. Här arbetar över 60 000 människor och utvecklingen är enorm.

Nya bostadsområden är på gång, både på den befintliga bostadsdelen samt även på industrisidan, så vi kan förvänta oss ännu fler boende inom några år. Det jag saknar (och det är något som jag har kämpat för i flera år) är lite mer stadskänsla: fler trottoarer och fler butiker på gatunivå. Det tror jag skulle skapa fler naturliga mötesplatser och bättre trivsel.

kista_torn

Kortfattat om…

Skolan

Utbildningsnivån är en av de faktorer som har störst inflytande på en människas liv. Utbildning leder till jobb, integration, höjd livskvalitet och fler livsmöjligheter för den enskilde.

 

Ekonomi

Ett samhälles välstånd syns på den enskildes köpkraft och förmögenhet. Med åtgärder som jobbskatteavdrag samt andra skattesänkningar har Alliansen gett den enskilde makt att själv disponera sin inkomst.

 

Jobben

Alliansen har i flera steg infört skattelindringar för bl.a. ökat företagande och jobbskapande. Låt oss tillsammans skapa ännu fler förutsättningar för jobben och företagande.

 

Bostäder

Bostadsbristen i våra storstäder och på många studieorter är ett allvarligt problem för hela samhället. Vi skall inte enbart bygga fyrkantiga förvaringslådor utan känsla. Vi skall bygga nya trevliga samhällen där boende känner stolthet, där besökare trivs väl och som förbipasserande beundrar.

 

Infrastruktur

Människor vill kommunicera, mötas och färdas på olika sätt. Alla i Sverige kan inte cykla till sina mål. Jag vill förbättra alla typer av kommunikationer: elektroniska samt fysiska på sjö, land och i luften. Det skall finnas bra gångvägar, bra cykelvägar, bra bilvägar, bra järnvägar och en bra lokal kollektivtrafik.

Kontakta mig

Du kan kontakta mig med hjälp av formuläret på sidan eller så kan du e-posta mig från din egen adress.

Kontakta mig

Utan floskler
Utan floskler
Twitter Feed