Om mig

Jag är en frihetsälskande person som framför allt prioriterar livskvalitet. Eftersom definition på livskvalitet kan vara väldigt olika för varje individ, vill jag inte att staten lägger sig i hur vi lever, vad vi gör på vår fritid eller hur vår familj ser ut. Uppgiften för våra olika myndigheter är att istället se till att vi människor, i frihet, kan växa av vår egen kraft. Myndigheterna kan gärna hjälpa till när det krisar (det är väl därför vi beskattas så hårt?) men vi skall behålla vår frihet att välja det mesta här i livet, så som val av förskola, vårdcentral, hur eller med vilken partner vi väljer att leva med. Det är först då, som självständiga och stolta individer, vi kan bidra till samhället och genom vårt arbete öka hela samhällets tillväxt och produktivitet.

Bakgrund

Jag är född och uppvuxen i Belgrad, Jugoslavien (Serbien). Jag spenderade fyra år av mitt liv i Benghazi i Libyen då min far fick möjlighet att arbeta där och tog med sig sin familj. Detta var en väldigt lärorik period och möjlighet att få dyka in i en annan kultur som skilde sig så enormt mycket från den jugoslaviska/serbiska. När kriget i Jugoslavien bröt ut, i början på 90-talet, ville jag inte vara med om den konflikten och valde därför att lämna landet. Ödet ville att jag skulle hamna i Sverige där jag stannade och bildade familj.

Familj

Jag är gift och har tre barn, samt en hund. Det får räcka med det. 🙂

Intressen

Jag gillar kreativa saker och så som videoredigering och fotografering och är nöjd då jag har möjlighet att arbeta mycket med detta. Jag tänker även på att leva hälsosamt och tränar så ofta jag hinner. Jag passar också på att vara en ”livsnjutare”, eller som ungdomar nuförtiden säger: YOLO! 🙂

Yrkeserfarenhet

Jag har under mitt arbetsliv hunnit prova på att arbeta inom olika branscher. Hotellreception, kommunal tjänsteman, säljare, egenföretagare, chaufför och, sedan 1999, som IT-konsult och projektledare, på bl.a. IBM och Ericsson, är några av dessa.

Politisk erfarenhet

Redan 1994 gick jag med i Moderaterna (Moderata Samlingspartiet) men endast som passiv medlem. I början på 2003 bestämde jag mig för att engagera mig inom Kistamoderaterna. 2005 valdes jag in i styrelsen och åren 2006-2010 var jag utbildningsledare. 2011 valdes jag till ordförande i Kistamoderaterna och 2013 (fram till 2015) som ledamot i Stockholmsmoderaternas Förbundsstyrelse.

Urval av uppdrag:

Ersättare och sedan Ledamot i Stadsdelsnämnden Rinkeby-Kista 2007-2023.
Ersättare i Utbildningsnämnden 2008-2011
Ersättare i Kommunfullmäktige 2012-2014, 2022-2026.
Styrelseledamot i SISAB 2014-2015.
Styrelseledamot i STOKAB 2015-2019.

Övrigt

Jag har även hunnit med att skriva fem st. bilderböcker för små barn i serien om ”Dinosaurie Dino och hans vänner”:
– Fotbollsdagen  
– Den magiska draken från landet Simsala
– Triss och Tress och Dinos kärleksproblem
– Berättelsen om den kloka ugglan Magnus
– Städdagen

Mina böcker fanns att köpa på bl.a. Adlibris, Bokus, Bokia etc.

Jag intervjuades om mina böcker under 2013 av Magasin Kista som valde då att kalla mig för ”Möjligheternas man”.
magasin-kista

Hela artikeln kan man läsa här: http://www.magasinkista.se/artiklar/mojligheternas-man/

Mina ”andra” sidor

Folk tycker att jag kan låta kaxig och uppkäftig. Jag vet inte om jag tycker att det alltid är till en nackdel. Det kan bara vara så att folk ogillar mitt ”balkanska” sätt som noterar öppet och ärligt när man inte håller med, eller om man tycker att någon har fel och visar en tillrätta. Samtidigt är jag tacksam när någon rättar mig. Jag har inte alltid rätt och om vi inte håller med varandra, uppskattar jag om man påtalar detta för mig, Hursomhelst är jag ingen ”död fisk som endast följer med strömmen” utan en självständig individ med en ”åsikt på hyllan”.  istället för att prata bakom ryggen på mig eller placera mig i något fack. Jag gillar åsiktsfrihet och skulle aldrig komma på tanken att på förhand döma någon baserat på ”rykten” utan att själv få höra individen eller gruppen. Alla får komma till tals i min värld. Jag är helt enkelt inte konflikträdd och vågar säga även obekväma saker. Jag brukar även vara skojfrisk, och fast livet kan vara något orättvist ibland, finns det alltid utrymme för att skämta om det och göra livet lättare. Man kommer ingenvart om man oroar sig, och tvärtom, man kan göra det mycket lättare med en annan syn på situationen och med ett leende på läpparna. 😉

kista_