Jag är själv förälder men har inte träffat ett enda barn som heter Albin.
Enligt SCB ligger Albin på platsen 22 i Sverige vilket kan knappast räknas som ett populärt namn som pappan i artikeln hävdar.
Sedan så fattar jag inte varför man döper sitt barn till Albin eftersom det utomlands kan det referera till “Albino”. Det i sig kan vara mindre kul för barnet. Men pappan kanske inte tänkte på att barnet skall åka utomlands. Det påminner mig om namnet Peder. Folk verkar inte fatta att det refererar till “pederast” som kommer från antika Grekland och används fortfarande mycket mest i Östra Europa som öknamn för en homosexuell.
”Jag är pappa till en ‘tjock Albin’” | Barn | Wendela | Aftonbladet.
Bra att Frida Lindgren Karlsson uppmärksammar problemet med barn som är alltför inaktiva och äter för mycket. Jag har inte läst boken men stödjer författaren och tanken.
Pappa till tjocke Albin (undertecknad ”En mycket förbannad pappa”) har helt fel när han skyller sin sons fetma på boken istället för att se boken som en utväg och bra tips och start till ett framgångsrikt liv för sitt barn.
Dessutom kan ni läsa barnböcker om Dinosaurie Dino och hans vänner. Där hittar ni en massa roliga påhittade namn.
Andra bloggar om: barn, fetma, tjock, albin, Tjocke Albin tänker om, Frida Lindgren Karlsson, namn, barnbok, bok, barn bok, gnäll, fet, mat, maten, aktiva barn, gympa